Bylinková pizza

DSC_1134_m
  • 250 g mouky
  • 2/3 šálku vody
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky: pažitka, bazalka, oregano
  • mozzarella
  • půl vaničky tvarohu
  • sušená rajčata
  • olivový olej
  • menší cibulka

Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, vodu a olej. Vzniklé těsto uhněteme, přidáme nasekané bylinky a necháme vykynout.

Troubu předehřejeme na 220 °C. Těsto vytvarujeme do tvaru pizzy, pokapeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozložíme mozzarellu, sušená rajčata a tvaroh. Pečeme asi 20 minut, dokud těsto nezhnědne. Poté pizzu vytáhneme, posypeme naseknou cibulkou a čerstvými bylinkami.