Bylinkové ravioli

DSC_2357_m

Suroviny:

Těsto:

  • 2 hrníčky mouky
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli

Náplň:

  • 1/2 plechovky hrášku
  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • 1 cibule
  • sůl a pepř
  • hrst libečku

Navíc:

  • olivový olej, hrst bazalky, parmazán, rajčatová omáčka

Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova. Hrášek (bez nálevu), tvaroh, orestovanou cibulku, koření a libeček nahrubo rozmixujeme.

Následně si připravíme těsto. Mouku prosejeme přes sítko, přidáme sůl a vytvoříme prohlubeň do které rozbijeme vajíčko. Uhněteme těsto, pokud se nám drolí, přidáme 2-3 lžíce vody. Hotové těsto zabalíme do fólie a nechám v lednici 30 – 40 minut odstát.

Těsto vyválíme na tenko, pro lepší manipulaci si je rozdělíme na 3 – 4 části, nejlépe obdélníkového tvaru. Na ½ každého těsta pokládáme v pravidelných rozestupech lžíci připravené směsi. Překryjeme 2/2 těsta, pořádně přitlačíme mezery mezi náplní a vykrajovátkem vytvoříme libovolné tvary (například srdíčka jako my 🙂 ).

 Do vařící osolené vody vkládáme připravené ravioly a vaříme asi 4-5 minut. Měli by změknout, ale nerozvařit se.

 Mezitím si na pánvi rozpustíme olivový olej a přidáme hrst bazalky. Ravioly vyjmuté z vařící vody necháme ještě osmahnout na rozpuštěném oleji.

 Podáváme posypané strouhaným parmazánem a například s rajčatovou omáčkou.