Bylinkový koláč

b320775de3c297425b69dccc362220a9_xl

Suroviny na korpus:

  • 100 g másla
  • 200 g mouky
  • 50 g cukru
  • hrst nasekaných lístků šalvěje
  • velkou špetku soli
  • 1 vejce

Suroviny na náplň:

  • 80 g cukru
  • 2 vejce
  • 500 g mascarpone
  • citronovou kůru

Suroviny na bylinkovou polevu:

  • hrstku meduňky
  • hrstku bazalky
  • hrstku máty
  • lžičku olivového oleje

Nejprve si připravíme korpus. Máslo, mouku, cukr, šalvěj, sůl a nakonec vejce smícháme dohromady a hněteme dokud nezískáme těsto, které vyválíme. Tímto těstem vyložíme plech na korpusy a propícháme vidličkou. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Mezitím si připravíme náplň (smícháme vejce, cukr, maskarpone a citronovou kůrou) a bylinkovou polevu (bylinky rozmixujeme s olivovým olejem).

Upečený korpus vylijeme náplní a poté dozdobíme bylinkovou polevou. Pečeme ještě asi 35 minut při 180 °C.

Servírovat můžeme jako my s čerstvými lísky a ovocem.