Candát s cibulovým ragú

šalvěj

Suroviny pro 4 osoby

4 porce z filetů candáta s kůží
olivový olej, sůl

Cibulové ragú:
1 červená cibule
1 bílá cibule
4 šalotky
4 jarní cibulky
50 g másla
4 lžíce medu
250 ml červeného vína (Merlot)
snítka čerstvé šalvěje
sůl

Postup přípravy

Filety z candáta na straně s kůží nařízneme, pokapeme olejem a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme cibulové ragú. Všechny druhy cibule nakrájíme na menší kousky a na přepuštěném másle orestujeme. Přidáme med, podlijeme vínem, vložíme šalvěj, osolíme a podusíme, až se víno zredukuje na medovou konzistenci. Na pánvi s několika kapkami oleje opečeme candáta kůží dolů, poté zmírníme teplotu a rybu pozvolna dopečeme, případně ji obrátíme, dopečeme z druhé strany a osolíme.
Porce candáta podáváme s cibulovým ragú.