Často se ptáte

čerstvé bylinky do vaší kuchyně

Mohu vyndat bylinku z plastového obalu, ve kterém byla zakoupena?

Jakmile bylinku přinesete domů, vyjměte ji z obalu a umístěte ji do mističky nebo na talířek. Bylinka se otevře do svého přirozeného tvaru a k listům se tak dostane maximální množství světla.

Jak dlouho bylinka vydrží doma čerstvá?

Pokud bylinku umístíte na světlé a prostorné místo, mimo průvan či zapnuté topení a budete ji občas zalévat zespoda květináče, měla by vydržet čerstvá i několik týdnů.

Lze prodloužit trvanlivost bylinky skladováním v lednici?

Čerstvé bylinky v květináči by se neměly skladovat v lednici. Některým druhům bylinek chlad přímo nesvědčí, a to především bazalce. Bylinky v květináči by se měly uchovávat v pokojové teplotě.

Mohu přesadit bylinky na zahrádku?

Ano, některé druhy našich bylinek je možné přesadit ven, a to v období od dubna do září. Na zahrádce se daří např. petrželi, pažitce nebo mátě. Pokud chcete přesadit mátu, ponechte ji raději ve větším květináči, protože se velmi snadno šíří a mohla by zaplavit celou zahradu.

Jaký je rozdíl mezi petrželí kadeřavou a hladkolistou?

Oba typy petržele mají stejnou čerstvou chuť a mohou být v receptech vzájemně nahrazeny. Petržel kadeřavá se častěji používá jako ozdoba jídel, zatímco petržel hladkolistá spíše přímo do teplých jídel a salátů.