Chilli con carne

Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g rajčat
  • 200 g fazolí
  • 2 chilli papričky
  • 2 zelené papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • lžička sladké mleté papriky
  • bobkový list
  • čerstvé oregano
  • čerstvá petrželka
  • špetka pepře
  • sůl

Fazolky namočíme na několik hodin do studené vody a poté uvaříme doměkka. Cibulku nasekáme nadrobno, orestujeme, přidáme česnek a maso a společně restujeme dokud maso neztratí růžovou barvu. Přidáme rajčata, zelené papriky, uvařené fazole, bylinky, koření a vše důkladně promícháme. Pod pokličkou zvolna dusíme za občasného míchání asi hodinu. Poté přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku (1 – 2 dle chuti) a dusíme ještě přibližně půl hodiny. Podáváme s čerstvým chlebem.