Chilli con carne

Chilli con carne


Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g červených fazolí v plechovce
  • 400 g krájených rajčat
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • lžička sušené majoránky
  • lžíce oleje
  • lžička krupicového cukru
  • sůl
  • pepř

Postup

V hrnci rozpalte olej, přidejte nasekanou cibulku, až zesklovatí přidejte česnek, papriku, veškeré koření a opékejte asi 5 minut. Přidejte maso, opečte ze všech stran, zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, sůl a pepř. Nechte

 

Olej rozpalte v hrnci, vsypte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, chilli a opékejte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr a vše dobře osolte a opepřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole.

  • Chilli papričky

    Plody jsou vhodné pro přímou konzumaci. Pálivost dosahuje 15 000 SHU. Nejpálivější jsou žebra a semínka papriček. Čerstvé chilli papričky jsou mnohonásobně pikantnější než sušené, nebo v prášku. Čím déle se vaří, tím je výsledný pokrm pikantnější, proto je lepší přidávat je až na konci vaření.

    Zjistit více Chilli papričky