Domácí meduňkový puding s čokoládovými křupinkami

dsc_0701_50procent

Křupinky:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 4 lžíce různých semínek (např. dýňových, slunečnicových apod.)
  • 4 lžíce různých ořechů (např. mandlí a lískových ořechů)
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíci mléka
  • 1/2 tabulky hořké čokolády

Troubu předehřejte na 140 ° C. Semínka a ořechy nasekejte na drobné kousky. Poté vsypte do misky, přidejte cereálie, med a mléko. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš suchá, přidejte další lžíci medu. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby na 30 minut. Během této doby směs kontrolujeme a občas promícháme. Po uplynulé době vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Do vychlazených křupinek přidáme nasekanou čokoládu.

Meduňkový pudink:

  • 500 ml mléka
  • 3-4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíci másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce solamylu
  • ½  lístků z meduňky v květináči

130 ml mléka smícháme se solamylem a žloutky. Zbývající mléko povaříme s máslem a cukrem. Poté přidáme směs s mlékem, solamylem a žloutky, snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření. Chvilku povaříme a poté necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přimícháme rozmixované lístky z meduňky.

Do servírovací misky nasypeme křupinky a zalijeme meduňkovým pudinkem. Servírujeme posypané, čokoládou a lístky meduňky.