Marjoram
Fresh marjoram surprises diners with its delicate taste. It pairs well with mutton, beef, and pork and shines when combined with the taste of garlic. Marjoram is most often used to season hearty dishes, such as one-pot meals.
Find out moreHovězí maso si omyjeme, odstraníme tučnější části a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a dáme stranou. Na sádle si osmažíme cibuli do hněda (dáváme pozor, aby se nepřipálila). Když cibule chytne tu správnou barvu, přidáme nakrájené maso a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme rajčatový protlak a červenou papriku a stále mícháme (pozor aby se nám i paprika nepřipálila). Do hrnce nalijeme převařenou vodu tak, aby maso bylo ponořeno do půlky. Necháme vařit a postupně, jak se nám voda odpařuje, další převařenou vodu přiléváme (celkem bychom měli přilít zhruba 1,5l vody). Vaříme až do úplného změknutí masa.
Připravíme si dvě lžíce hladké mouky a 100ml vody. Rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nám tam nezůstaly kousky mouky. Touto jíškou zahustíme guláš.
Dle chuti guláš osolíme, opepříme, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou majoránku a máme hotovo.
Podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.
Fresh marjoram surprises diners with its delicate taste. It pairs well with mutton, beef, and pork and shines when combined with the taste of garlic. Marjoram is most often used to season hearty dishes, such as one-pot meals.
Find out more