Kuřecí kari s koriandrem

Kuřecí kari s koriandrem


Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky žluté kari pasty
  • 2 střední cibule (nakrájet na půlměsíčky)
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 sladká červená paprika
  • kousek zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • 400 ml kokosového mléka
  • hrst kešu oříšků
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • mungo klíčky
  • sůl
  • pepř

Procedure

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kari pastu a cibuli, kterou necháme opéct dozlatova. Poté přidáme kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na proužku. Až je maso osmaženo, zasypeme kurkumou. Červenou papriku si nakrájíme na proužky, zázvor na kostičky a obojí dáme do pánve k masu. Přidáme rozmačkaný česnek a chilli papričku nakrájenou na proužky. Počkáme, až nám červená paprika změkne a nalejeme do pánve kokosové mléko. V tuto chvíli si kuřecí kari osolíme a opepříme dle chuti a přidáme kešu oříšky. Necháme 5 minut provařit. Nakonec dáme do pánve koriandr, mungo klíčky a dochutíme limetkovou šťávou.

  • Coriander

    This herb is used in various meat and exotic dishes, particularly curries. Due to its distinctive aroma, it is most used in Asian and Mexican cuisine.

    Find out more Coriander