Losos s bylinkovou krustou

Losos s bylinkovou krustou


Ingredience

  • 700 g čerstvého lososa
  • 2 ks toastového chleba
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky citronové kůry
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks batáty
  • 1/2 celeru
  • 4 ks mrkve
  • hrst tymiánu

Procedure

Nejdříve si připravíme přílohu, a to pečenou zeleninu. Veškerou zeleninu si nakrájíme na proužky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct při 180 stupních zhruba na 30 minut.

Mezitím si uděláme bylinkovou krustu na lososa. Do mixéru vložíme toastový chleba, parmezán, česnek, citronovou kůru a tymián. Vše dobře rozmixujeme a dáme stranou.

Lososa si nakrájíme na 4 kousky. Z trouby si po 20ti minutách vytáhneme zeleninu a dáme na ni lososa. Každy kousek lehce zakapeme olivovým olejem, poklademe na něj bylinkovou krustu a opět zakápneme olejem. Takto připraveného lososa dáme do trouby a pečeme společně se zeleninou dalších 10-15 minut.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme