Mátová zmrzlina

Mátová zmrzlina


Ingredience

  • 300 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 75 ml kondenzovaného mléka
  • 1 kelímek máty
  • 30 g kvalitní hořké čokolády (min. 75 %)

Procedure

Nejprve si vyšleháme dotuha smetanu ke šlehání. Tyčovým mixérem pak rozmixujeme lístky máty v mléce. Do smetany přidáme mléko s mátou, kondenzované mléko (nahradí nám cukr) a hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousíčky. Dobře promícháme.

Směs nalijeme do připravené nádoby a dáme do mražáku ztuhnout alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

  • Mint

    Fresh mint is a common addition to both hot and cold dishes. It perfectly complements the taste of lamb, fish, and other seafood. Its sharp aroma adds a fresh tone to cocktails, fruit and vegetable salads, ice cream, and other sweet dishes. Mint also makes a wonderfully refreshing tea.

    Find out more Mint