Nádivka s petrželí

Nádivka s petrželí


Ingredience

  • 7 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 5 vajec
  • 300 g uzenéno masa
  • 60 g rozpuštěného másla
  • hrst petržele
  • 150 g baby špenátu (kopřiv)
  • lžička muškátového oříšku
  • lžička prášku do pečiva
  • sůl a pepř

Procedure

Nejprve si nakrájíme rohlíky, zalijeme je mlékem a lehce promícháme. Necháme mléko vsáknout a poté přidáme žloutky, uzené nakrájené na kostičky, rozpuštěné máslo a petržel. Baby špenát si spaříme horkou vodou, nakrájíme na menší kousky a taktéž přidáme do mísy.

Tuto směs osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prášek do pečiva. Vše promícháme.

Bílky si vyšleháme na sníh a lehounce zamícháme ke směsi.

Směs na nádivku si dáme do máslem vymazaného pekáče a dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 30 až 35 minut.

Nádivka je skvělá teplá, ale i za studena. Podávat ji můžete jen tak samotnou nebo si k ní upečte kousek masa.

  • Curly Parsley

    Curly parsley is a universal herb suited to flavoring various dishes including soups, sauces, meat, fish, potatoes, and stuffing. It is frequently used as a decorative garnish. Similarly to lemon balm, curly parsley will lose its aroma when cooked and should be added last.

    Find out more Curly Parsley