Pizza s čerstvým oreganem

Pizza s čerstvým oreganem


Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • lžička soli
  • 120 ml perlivé vody
  • 20 g čerstvého droždí
  • lžička cukru krupice
  • lžíce olivového oleje
  • rajčatové pyré
  • lžíce olivového oleje
  • oregano
  • mozzarella, niva, parmezán, hermelín (nebo dle chuti)
  • prosciutto
  • hrst rukoly

Procedure

Nejprve si připravíme těsto na pizzu, protože nám bude kynout. Na pracovní ploše si uděláme kráter z mouky, do kterého přidáme sůl a doprostřed uděláme důlek. Do něj nalijeme trochu perlivé vody, cukr a rozdrobíme droždí. Začneme vidličkou zpracovávat s moukou. Postupně přilijeme olivový olej a zbytek perlivé vody. Když už nám vidlička nestačí, na řadu přichází zpracování rukama. Těsto je potřeba pořádně propracovat, aby bylo hezky hladké. Takto připravené těsto si zabalíme do potravinářské fólie (ale neutahujeme, necháme mu prostor) a necháme alespoň 30 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.

Nakynuté těsto si rozdělíme na dva díly. Každý z nich vyválíme nebo jen vytahujeme rukama. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Rajčatové pyré si smícháme s olivovým olejem a čerstvým oregánem.

Pizza Quatro Formaggi. Těsto si potřeme připraveným rajčatovým pyré a poklademe sýry. My použili mozzarellu, nivu, parmezán a hermelín.

Pizza Prosciutto. Druhou pizza jsme si opět potřeli rajčatovým pyré a dali na ni mozzarellu. Po upečení jsme ji pokladli prosciuttem, čerstvým oregánem a rukolou.

Pečeme na 220 stupňů dozlatova. Doporučujeme být ale poblíž trouby, jelikož pečení trvá opravdu jen pár minut.

  • Oregano

    Another indispensable part of Italian cuisine, oregano is most often used in the preparation of pizza, pasta, and other types of tomato dishes. It is also useful in emphasizing the taste of mutton and poultry.

    Find out more Oregano