Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka


Ingredience

  • 4 jablka
  • kousek másla
  • 4 lžíce lesního ovoce
  • 20 lístků meduňky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných mandlí
  • 1 lžíce vlašských ořechů (nasekaných)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 lžíce řeckého bílého jogurtu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • hrst meduňky

Procedure

  1. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Nejprve odstraníme jádřince. Takto připravená jablka dáme stranou do pekáče.
  3. Začneme s přípravou náplní. Na první náplň si smícháme lesní ovoce s třtinovým cukrem a nasekanými deseti lístky meduňky. Na druhou náplň si do misky dáme med, pomerančovou šťávu, nasekané ořechy, skořici, nasekané zbylé lístky meduňky a vše smícháme.
  4. Dvě jablka naplníme směsí z lesního ovoce a další dvě si naplníme druhou směsí.
  5. Do pekáče přidáme ještě kousek másla a dáme péct na 15-20 minut.
  6. Hotová jablka servírujeme s jogurtem smíchaným se zakysanou smetanou a ozdobíme lístky meduňky
  • Lemon Balm

    Lemon balm, also known as Melissa, is used to give dishes a subtle hint of lemon. It is most used in sweet dishes, fruity desserts, or cocktails. While it’s well suited to fish or chicken, it’s worth noting that lemon balm loses its aroma during the cooking process and is best added at the end of cooking. Dried lemon balm is commonly used to make a tea to help soothe nerves and induce sleep.

    Find out more Lemon Balm