Steak se salátem z chřestu

Steak se salátem z chřestu


Ingredience

  • 2 steaky vepřové krkovičky
  • 400 g zeleného chřestu
  • 4 střední brambory
  • 8 sušených rajčat v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • čerstvý špenát
  • olivový olej
  • čerstvá petržel
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Procedure

Vepřové maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odpočinout.

Mezitím si očistíme brambory a uvaříme je do poloměkka. Nyní si připravíme chřest. Konce ulomíme a očistíme do 2/3 chřestu (hlavičky neloupeme). Takto připravený chřest dáme na 2 minuty do vroucí osolené vody, aby nám změkl.

Uvařené brambory si nakrájíme na kolečka a dáme je opéct na pánev s olivovým olejem.

Připravené steaky si dáme na gril a ugrilujeme z obou stran.

Když jsou brambory opečené přidáme k nim sušená rajčata, česnek a cibulku.

Směs osolíme a opepříme. Uvařený chřest si nakrájíme a přidáme na pánev společně s čerstvou petrželí a špenátem. Necháme ještě chvíli opéct. Servírujeme společně s masem.

  • Curly Parsley

    Curly parsley is a universal herb suited to flavoring various dishes including soups, sauces, meat, fish, potatoes, and stuffing. It is frequently used as a decorative garnish. Similarly to lemon balm, curly parsley will lose its aroma when cooked and should be added last.

    Find out more Curly Parsley