Jáhlová kaše s houbami

dsc_9641m

Suroviny:

  • hrstku sušených hříbků
  • hrstku žampionů
  • červenou cibulku
  • 100 g jáhel
  • mozzarellu
  • tymián
  • libeček

Sušené hříbky namočíme na 1–2 hodiny do horké vody. Jáhly uvaříme dle návodu. Cibulku oloupeme a nasekáme, žampiony nakrájíme na kousky. Cibulku a žampiony restujeme na rozpálené pánvičce s trochou olivového oleje. Přidáme sušené houby a celou směs ještě chvíli restujeme.

Do zapékací mísy vložíme orestovanou směs, uvařené jáhly, nasekaný libeček a strouhaný sýr. Vše promícháme a pečeme na 180 °C asi 20 minut, dokud sýr nedostane zlatavou barvu. Hotové jídlo dozdobíme tymiánem.