Krémová polévka s kuřecím masem, koriandrem a tymiánem

dsc_0614

Suroviny:

  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • menší pórek
  • 1 petržel
  • 400 g kuřecího masa
  • olej
  • trochu sójové omáčky
  • 2 cibule
  • koření: nové koření, bobkový list, sůl, pepř
  • čerstvý tymián a koriandr
  • zakysanou smetanu

Nakrájíme zeleninu, zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř a vaříme na mírném ohni asi 30 až 40 minut.

Kuřecí maso omyjeme, orestujeme na olivovém oleji s cibulkou a tymiánem. Asi po 10ti minutách zalijeme zeleninovým vývarem (předem vyndáme bobkový list a nové koření). Vaříme přibližně 15 až 20 minut. Po uplynutí této doby rozmixujeme a přidáme lístky nasekaného koriandru s trochou sójové omáčky. Podáváme se lžičkou smetany.