Kuřecí kari s koriandrem

Kuřecí kari s koriandrem


Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky žluté kari pasty
  • 2 střední cibule (nakrájet na půlměsíčky)
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 sladká červená paprika
  • kousek zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • 400 ml kokosového mléka
  • hrst kešu oříšků
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • mungo klíčky
  • sůl
  • pepř

Postup

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kari pastu a cibuli, kterou necháme opéct dozlatova. Poté přidáme kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na proužku. Až je maso osmaženo, zasypeme kurkumou. Červenou papriku si nakrájíme na proužky, zázvor na kostičky a obojí dáme do pánve k masu. Přidáme rozmačkaný česnek a chilli papričku nakrájenou na proužky. Počkáme, až nám červená paprika změkne a nalejeme do pánve kokosové mléko. V tuto chvíli si kuřecí kari osolíme a opepříme dle chuti a přidáme kešu oříšky. Necháme 5 minut provařit. Nakonec dáme do pánve koriandr, mungo klíčky a dochutíme limetkovou šťávou.

  • Koriandr

    Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.

    Zjistit více Koriandr