Libečková polévka

Libečková polévka


Ingredience

  • 1 menší cibule
  • kousek másla
  • hrstka libečku
  • 3 mrkve
  • 1 petržel (kořen)
  • kousek celeru
  • 2 brambory
  • 1 l vody
  • 1 lžička soli
  • pepř

Postup

Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu kromě cibule na kostičky.  Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme nasekaný libeček a postupně veškerou zeleninu. Zalijeme vodou a přidáme sůl. Přiklopíme hrnec a vaříme do změknutí. Nakonec polévku rozmixujeme.

Dochutíme pepřem a můžeme dozdobit libečkem.

  • Libeček

    Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.

    Zjistit více Libeček