Lilkové lasagne s bazalkou

PC275268

Vyzkoušejte výborné lilkové lasagne z inspirativního blogu Kitchen and the city.

Budete potřebovat:
2 lilky
3 plechovky oloupaných rajčat
cibuli
chilli papričku
2 balení mozzarelly
parmezán
olivový olej
lžičku cukru
sůl
bazalku

Pracovní postup:
Lilky nakrájejte na půl centimetrové plátky, osolte a nechte půl hodiny vypotit. Mezitím si pokrájejte cibuli, do hrnce dejte dvě lžíce olivového oleje, orestujte cibulku, přidejte chilli a pokrájená rajčata, sůl a podle chuti oslaďte. Na mírném plameni za občasného promíchání vařte asi 45 minut.
Lilky osušte papírovou utěrkou. Na plech dejte pečící papír, který vytřete olivovým olejem. Poklaďte lilkem a vrchní stranu lilků potřete opět olivovým olejem. Lilky ogrilujte v troubě z obou stran. Do zapékací misky dejte ogrilované lilky, zalijte rajčatovým sugem, poházejte kousky mozzarelly a lístky bazalky a proces opakujte. Poslední vrstva už je jen lilek a sugo. Dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte přibližně hodinu, před koncem pečení pokrm posypejte parmezánem a na chvilku zapečte.