Mečoun s tagliatelle

mata_5672

Suroviny pro 4 osoby

400 g tagliatelle
400 g čerstvého mečouna
čerstvá petrželka 1 svazek
čerstvá máta 1 svazek
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství oso­lené vody, podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme okapat. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky velké asi 2 cm. Bylinky omy­jeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Několik jich odložíme, ostatní nadrobno posekáme a smícháme se 3 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou. Mečouna opékáme ze všech stran asi 3 minuty na 2 lžících olivového oleje. Přidáme oloupaný, vylisovaný česnek a bylinkový olej a ještě krátce osmažíme. Osolíme a opepříme. Těstoviny vmícháme do bylinkové rybí směsi a podáváme ozdobené zbývajícími bylinkami.