Mořský vlk se zeleninou

DSC_5716

Suroviny pro 4 osoby

8 filetů mořského vlka
hladká mouka
olivový olej, máslo, sůl
čerstvé bylinky: rozmarýn, šalvěj, máta, bazalka, hladkolistá petrželka, citronová tráva

Příloha:
200 g brokolice
100 g mrkve
200 g cukety
200 g červené a žluté papriky
100 g řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
čerstvé bylinky: oregano, bazalka, hladkolistá petrželka
chilli, černé olivy
olivový olej, sůl

Postup přípravy

Filátka mořského vlka osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Mátu, bazalku, petrželku a citronovou trávu najemno nasekáme. Do pánve s olivovým olejem vložíme snítku rozmarýnu a šalvěje. Když se rozvoní, vložíme filátka nejprve kůží dolů a pečeme dozlatova. Poté otočíme, vyjmeme bylinky a vložíme čerstvou nasekanou směs bylinek, kousek másla a odstavíme.
Růžičky brokolice povaříme dvě minuty. Kolečka nebo proužky mrkve vaříme dvě až tři minuty, poté prudce zchladíme (aby si uchovaly barvu) a scedíme. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou cuketu a papriky nakrájíme na kolečka a proužky.
Na olivovém oleji orestujeme zeleninu, přidáme oregano, bazalku, petrželku, chilli a černé olivy. Ke konci zlehka osolíme a podáváme spolu se smaženým mořským vlkem. Na talíři poléváme bylinkovým máslem z výpeku z ryby.