Nádivka s petrželí

IMG_9867-2_m

 

  • 7 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 5ks vejce
  • 300g uzeného masa (libovější nebo krkovice)
  • 60g rozpuštěného másla
  • petržel
  • 150g baby špenátu (kopřiv)
  • sůl a pepř
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička prášku do pečiva

Nejprve si nakrájíme rohlíky, zalijeme je mlékem a lehce promícháme. Necháme mléko vsáknout a poté přidáme žloutky, uzené nakrájené na kostičky, rozpuštěné máslo a petržel. Baby špenát si spaříme horkou vodou, nakrájíme na menší kousky a taktéž přidáme do mísy.

Tuto směs osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prášek do pečiva. Vše promícháme.

Bílky si vyšleháme na sníh a lehounce zamícháme ke směsi.

Směs na nádivku si dáme do máslem vymazaného pekáče a dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 30 až 35 minut.

Nádivka je skvělá teplá, ale i za studena. Podávat ji můžete jen tak samotnou nebo si k ní upečte kousek masa.