Okoun na grilu

petrzel_hladko_4727

Suroviny pro 4 osoby

4 menší okouni
40 g másla, mletý pepř, sůl

Zeleninová náplň:
2 jarní cibulky, 1 velká červená cibule
12 růžičkových kapustiček
1 lžíce nakrájeného zázvoru
sekaná čerstvá petrželka 2 hrsti
400 g čerstvých hub (žampiony, hlíva ústřičná)
100 g másla, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Několika řezy nakrojíme kůži ryb, osolíme je a opepříme. Zeleninu a houby nakrájíme
a spolu se zázvorem orestujeme na másle. Potom přidáme sekanou petrželku a směs osolíme a opepříme. Připravíme si čtverce pečicího papíru. Na každý čtverec klademe nejprve porci zeleniny, na ni rybu naplněnou zeleninou a navrch položíme plátek másla, případně i zbývající zeleninové směsi. Papír dobře uzavřeme – vytvoříme papilotu, ve které rybu pečeme při 170°C asi 20 minut. Papilotu natrhneme až na talíři při servírování.