Panna Cotta s meduňkou a jahodami

náledBylinkyIMG_1840

Suroviny:

  • smetanu 30% 800 ml
  • 5 ks plátkové želatina
  • 5 lžic cukru krupice
  • hrstku meduňky
  • jahody 200 g
  • lžíci třtinového cukru

Do kastrolu vlijeme smetanu, přidáme cukr a vše promícháme než se cukr nerozpustí. Plátky želatiny si vložíme do malého množství studené vody, necháme povolit, následně necháme okapat a vložíme do smetany. V této fázi nesmí teplota směsi přesáhnout 80°C, želatina by jinak ztratila svoje schopnosti. Směs rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme na jemné kousky nastříhanou meduňku. Do půlky hrníčku od kávy vlijeme čirou směs, necháme chvíli vychladit a následně přidáme směs s meduňkou. Vše necháme vychladit v lednici.

Očištěné jahody si nakrájíme na malé kousky a promícháme s třtinovým cukrem a přidáme nastříhanou meduňku.

Panna cottu vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodami s cukrem a dozdobíme snítkou meduňky.