Pečená štika plněná zeleninou

petrzel_hladko_4727

Suroviny pro 4 až 6 osob

1 štika o váze alespoň 1200 g

Zeleninová nádivka:
100 g červené cibule
100 g jarní cibule
4 stroužky česneku
1 citron
100 ml olivového oleje
mletá sladká paprika, čerstvý tymián a hladkolistá petrželka
sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Štiku vykucháme a očistíme od šupin. Kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme. Zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku. Zbytek směsi vetřeme a poklademe na rybu, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30 až 40 minut. Podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu: Očištěné brambory se slupkou rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu. Pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut.