Pečený candát se středomořskou zeleninou

Petržek kudrnka

Suroviny pro 4 osoby

4 filety candáta s kůží
50 g másla, 1 lžíce rajského protlaku
menší lilek, menší cuketa
1 červená cibule, 2 rajčata
2 stroužky česneku
čerstvá petrželka a tymián
mletý pepř, sůl, olivový olej

Postup přípravy

Filety candáta naporcujeme, kůži nařízneme a osolíme.
Rajčata zbavená bubáků nařízneme, necháme 20–30 vteřin spařit ve vařící vodě, ihned je zchladíme a oloupeme. Takto připravená rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostky. Lilek a cuketu nakrájíme na kostičky velké asi 1,5 × 1,5 cm, cibuli na klínky a česnek na plátky. V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme lilek, cuketu a orestujeme. Vmícháme rajský protlak, zarestujeme, přidáme česnek a cibuli a opět zarestujeme. Přidáme rajčata a bylinky, dochutíme pepřem a solí. Souběžně v grilovací pánvi na rozpuštěném másle opečeme candáta kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.