Pečený kapr se zeleninou, tymiánem a rozmarýnem

Suroviny:

  • 2 filety čerstvého kapra
  • vařené brambory
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 papriky
  • 3 cherry rajčata
  • lžíce másla
  • sůl a pepř
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • citron

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Kapra osolíme a opepříme z obou stran. Uvařené brambory si nakrájíme na plátky, stejně tak šalotku a česnek. Papriku nakrájíme na proužky a rajčata rozkrojíme napůl. Připravíme si pečící papír a můžeme začít skládat.

Nejdříve si dáme plátky brambor, na ně rozmarýn, poté papriku a rajčata. Na zeleninu položíme filety kapra a na něj si naskládáme tymián, cibuli a česnek. Nakonec přidáme máslo a papilotu zabalíme. Příliš ji neutahujeme, protože se nám během pečení lehce nafoukne. Papilotu opatrně přendáme na plech a pečeme v troubě zhruba 25 minut podle velikosti kapra. Po upečení opatrně rozbalíme a servírujeme. Podáváme pokapané citronem