
Suroviny na korpus:
- 6 vajec
- 150 g moučkového cukru
- 350 g hladké mouky
- 5 lžic medu
- perníkové koření
- lžičku prášku do pečiva
- lžičku jedlé sody
Suroviny na náplň:
- 400 g mascarpone
- 400 g tvarohu
- hrstku rozinek
- 100 g krystalového cukru
- hrstku lístků z majoránky
Bílky s cukrem umícháme na hladký krém, poté přidáme jeden žloutek a pokračujeme v míchání. Po chvíli přidáme zbývající ingredience na korpus, zamícháme a nalijeme do formy (například velikosti 29 cm x 24 cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme při 175 °C po dobu cca. 30 minut. Necháme zchladnout. Po vychladnutí korpus rozdělíme kruhovými vykrajovátky na menší části. Ty potom ještě podélně rozkrojíme na 3 části.
Suroviny na náplň smícháme, popřípadě mixujeme dohromady a rozetřeme mezi jednotlivé části perníku. Dozdobíme rozinkami, lístky majoránky a posypeme cukrem-
* Forma 29×24 cm by měla stačit na 9 koláčků.