Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka


Ingredience

  • 4 jablka
  • kousek másla
  • 4 lžíce lesního ovoce
  • 20 lístků meduňky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných mandlí
  • 1 lžíce vlašských ořechů (nasekaných)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 lžíce řeckého bílého jogurtu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • hrst meduňky

Postup

  1. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Nejprve odstraníme jádřince. Takto připravená jablka dáme stranou do pekáče.
  3. Začneme s přípravou náplní. Na první náplň si smícháme lesní ovoce s třtinovým cukrem a nasekanými deseti lístky meduňky. Na druhou náplň si do misky dáme med, pomerančovou šťávu, nasekané ořechy, skořici, nasekané zbylé lístky meduňky a vše smícháme.
  4. Dvě jablka naplníme směsí z lesního ovoce a další dvě si naplníme druhou směsí.
  5. Do pekáče přidáme ještě kousek másla a dáme péct na 15-20 minut.
  6. Hotová jablka servírujeme s jogurtem smíchaným se zakysanou smetanou a ozdobíme lístky meduňky
  • Meduňka

    Dodává pokrmům jemný citrónový nádech. Může se přidávat do sladkých jídel, ovocných dezertů či koktejlů. Velmi se hodí k rybám a kuřatům, při vaření však meduňka ztrácí aroma. Ze sušené meduňky se připravuje čaj na spaní a zklidnění nervů.

    Zjistit více Meduňka