Pohanka s houbami, špenátem a parmezánem

pohanka3_m

Suroviny:

  • 375 g pohanky
  • 50 g sušených hub
  • 125 g hnědých žampionů
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej, sůl
  • 80 g parmezánu
  • 1 cibuli
  • hrst čerstvé pažitky

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku. Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte. Žampiony nakrájejte na čtvrtky. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.  Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a orestujte je. Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte. Nyní přilijte bílé víno a nechte jej vypařit. Pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.  Vařte cca 15 minut až do změknutí a vstřebání vody.  Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Pažitku nasekejte nadrobno a také ji přidejte k pohance.  Promíchejte, ale už nevařte, špenát by měl jen trochu povolit. Parmezán nastrouhejte a přesypte ním hotový pokrm, opět promíchejte. Ihned podávejte.