Pražma pečená

oregano_5650

Suroviny pro 2 osoby

2 čerstvé pražmy
200 g cherry rajčátek
4 šalotky, 4 stroužky česneku, 8 černých oliv
olivový olej, sůl a pepř
čerstvé oregano a rozmarýn

Postup přípravy

Ryby důkladně omyjeme, očistíme, do každé vložíme jeden nadrobno nasekaný česnek, lístky rozmarýnu, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Ryby vložíme do pekáče vyloženého alobalem, obložíme celými cherry rajčátky, nakrájenou šalotkou, olivami a přidáme 2stroužky neloupaného česneku. Rybu i zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme lístky oregana, solí a pepřem, přikryjeme dalším alobalem a uzavřeme okraje. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut. Pečenou pražmu podáváme s vařeným bramborem.