Rukolový salát s pažitkou

Suroviny na 2 porce

  • 50 g rukoly
  • 1 předvařená červená řepa
  • hrst vlašských ořechů
  • 4 plátky slaniny
  • parmezán
  • pažitka

Na zálivku

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamika
  • pažitka
  • sůl a pepř

 

Rukolový salát je velmi lehký na přípravu, máte jej hotov za pár minut. Navíc kombinace hořké rukoly, sladkého medu a slaného parmezánu je úžasná!

Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin. Dáme stranou.

Rukolu propláchneme a necháme okapat. Červenou řepu si nastrouháme na tenké plátky, slaninu opečeme dozlatova na pánvi. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo.

Nyní je čas na servírování. Na talíř dáme rukolu, na ni červenou řepu a ořechy. Zakapeme připravenou zálivkou, přidáme opečenou slaninu a pažitku. Nakonec na salát nastrouháme hobliny parmezánu.

Tento salát podáváme s opečenou bagetou.