Salát s mangem, kachními prsy a koriandrem

Suroviny:

  • 400 g kachních prs s kůží
  • 1 mango
  • 1 ledový salát
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
  • hrst čerstvého koriandru

Předehřejte troubu na 200 °C. V misce smíchejte med, sójovou omáčku, sůl a skořici. Omytá kachní prsa vložte do zapékací mísu kůží nahoru, přelijte je vytvořenou marinádou, zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte 60 minut. Po 60 minutách sundejte alobal a ještě pečte 10 minut, aby se vypekla kůže a marináda se zredukovala. Ledový salát omyjte, rozdělte jej na jednotlivé listy a pokrájejte nebo potrhejte na menší kousky. Mango zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Kachní prsa nakrájejte rovněž na plátky. Do hlubšího talíře přendejte kousky salátu a plátky manga, přidejte plátky kachních prsíček a nakonec vše zalijte výpekem.