Sardinky s grilovanými paprikami

oregano_5650

Suroviny pro 4 osoby

225 g filetů ze sardinek
2 červené papriky
200 g čerstvého špenátu
5 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce čerstvě nasekané oregano
sůl a pepř

Postup přípravy

Filety potřeme olejem, rozložíme na olejem pomazanou grilovací mřížku a grilujeme z každé strany 1-2 minuty na rozpáleném grilu. Odložíme je na talíř a zakapeme 1 lžící citronové šťávy. Celé papriky grilujeme do zhnědnutí. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, oregano, pepř a sůl a připravíme dresink. Špenát naaranžujeme na talíře, na něj rozložíme filety a navrch grilované papriky. Zakapeme dresinkem a ihned podáváme.