Sumeček africký v bylinkové strouhance

Sumeček _m

Suroviny:

  • filet sumečka afrického
  • sůl
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • Bylinky – petržel, pažitka, bazalka, koriandr
  • olej

Filet sumečka si omyjeme a osušíme. Naporcujeme si jej na 4 kousky. Pořádně osolíme, ryby mají moc rády sůl. Dáme chladit do lednice.

Připravíme si bylinkovou strouhanku. Velmi jednoduše si smícháme strouhanku a všechny nasekané bylinky. Nyní filety obalíme v mouce, vajíčku, a nakonec v bylinkové strouhance. Smažíme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.
Osmažené filety si dáváme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Podáváme se salátem z polníčku a klíčků, zakapaný olivovým olejem a balzamikem.