Tolstolobik na bílém víně

bazalka

Suroviny pro 4 osoby

800 g filetů čerstvého tolstolobika
100 g hladké celozrnné mouky
1 lžíce provensálského koření
50 ml oleje, sůl a pepř
100 g rajského protlaku, 100 ml bílého vína
2 jarní cibulky, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku
50 g kapary se stopkou
čerstvá bazalka a petrželka

Postup přípravy

Filety tolstolobika nakrájíme na větší kostky (6 cm), které obalíme v celozrnné mouce smíchané s provensálským kořením. Kousky obalené ryby opečeme ze všech stran na oleji rozpáleném ve velké pánvi. Shrneme je k jedné straně pánve a na volné části orestujeme protlak a na něm zeleninu nakrájenou na malé kousky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, vmícháme nasekané bylinky, přiklopíme a chviličku podusíme. Na talíř klademe kousky ryby a porci dušené zeleniny.