Tolstolobik s bramborovou poduškou

Petržek kudrnka

Suroviny pro 4 osoby

800 g tolstolobika
800 g brambor
100 g cibule
50 g sádla, hrst sušených hub
5 lžic oleje, 1 lžíce hladké mouky
1,5 dcl smetany
čerstvá petrželka
sůl a pepř

Postup přípravy

Houby předem namočené ve vodě nakrájíme a podusíme na kousku sádla se 4 lžícemi vody. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Staženého a vykostěného tolstolobika nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmahneme na oleji. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. V sádlem vymazané zapékací misce vytvoříme věnec z osolených, opepřených, nahrubo nastrouhaných brambor a do jeho středu vložíme rybí maso. Vše posypeme dušenými houbami a osmaženou cibulí. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a šťávou, která zbyla z dušených hub. Ozdobíme nasekanou petrželkou a zapékáme 15 minut.