Tuňák se zeleninou

rozmarýn

Suroviny pro 4 osoby

4 plátky čerstvého tuňáka
125 ml červeného vína
6 lžic olivového oleje
500 g rajčat, 1 zelená paprika
1 cuketa, 2 cibule, 2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého rozmarýnu
sůl a pepř

Postup přípravy

Omytého a osušeného tuňáka osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Na rybu rozložíme oloupaný česnek nakrájený na tenké ­plátky a posypeme rozmarýnem. Zakapeme vínem, 4 lžícemi oleje a necháme přes noc odležet. Druhý den nakrájíme cibuli na kolečka a orestujeme na pánvi, přidáme papriku nakrájenou na kostičky a cuketu na plátky, osolíme, opepříme a dusíme na pánvi 5 minut. Udušenou zeleninu vložíme do nákypové formy, na ni rozložíme tuňáka a půlky rajčat. Pokapeme marinádou a pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 175°C.