Tuňák v omáčce

rozmarýn

Suroviny pro 4 osoby

600 g tuňáka
1 balení makaronů
3 lžíce oleje, 1 sklenka bílého vína
1 rajčatový protlak, citronová šťáva
čerstvý rozmarýn
4 stroužky česneku, parmazán
máslo, sůl

Postup přípravy

Filé z tuňáka rozdělíme na 4 stejné porce, každou polijeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odstát. Do rozpáleného oleje na pánvi vmícháme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, rozmarýn a vše důkladně promísíme. Přidáme bílé víno, sůl a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do mísy z jenského skla vymazané olejem vložíme rybí filé a zalijeme scezenou rajčatovou omáčkou. Navrch poklademe kousky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny a rozdělíme je do hlubších talířů. Na ně položíme rybu, zalijeme omáčkou z mísy a posypeme parmazánem.