Zapečený mořský vlk se zeleninou a vinnou pěnou

bazalka

Suroviny pro 4 osoby

600 g filetů mořského vlka (dva na jednu porci)
200 g červené a žluté papriky
200 g cukety, 40 g kapary
80 g zelených a černých oliv s peckou
200 g cherry rajčátek, kůra z 1 limetky
80 g mladých fazolových či hráškových lusků
rukola, sůl, pepř, olivový olej extra virgin

Vinná pěna:
100 ml bílého vína
3 vaječné žloutky
šťáva z 1 limetky
čerstvá bazalka
20 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř

Postup přípravy

Filety očistíme a kůži ryb několikrát nakrojíme. Osolíme, opepříme a pečeme na pánvi kůží dolů. Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a prudce orestujeme. Přidáme jemně strouhanou kůru z limetky, olivy a kapary. Nakonec osolíme a opepříme. V misce smícháme víno, žloutky, šťávu z limetky, jemně pokrájenou bazalku, sůl, pepř a rozšleháme. Misku vložíme nad vodní lázeň, vyšleháme v hustou pěnu a přidáme parmazán. Na plech vyskládáme jednotlivé porce ryby, zeleninu a přelijeme pěnou. Zapékáme maximálně 5 minut v troubě vyhřáté na 250°C. Na talíři zdobíme rukolou.