Steak se salátem z chřestu
Ingredience
- 2 steaky vepřové krkovičky
- 400 g zeleného chřestu
- 4 střední brambory
- 8 sušených rajčat v oleji
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- čerstvý špenát
- olivový olej
- čerstvá petržel
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup
Vepřové maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odpočinout.
Mezitím si očistíme brambory a uvaříme je do poloměkka. Nyní si připravíme chřest. Konce ulomíme a očistíme do 2/3 chřestu (hlavičky neloupeme). Takto připravený chřest dáme na 2 minuty do vroucí osolené vody, aby nám změkl.
Uvařené brambory si nakrájíme na kolečka a dáme je opéct na pánev s olivovým olejem.
Připravené steaky si dáme na gril a ugrilujeme z obou stran.
Když jsou brambory opečené přidáme k nim sušená rajčata, česnek a cibulku.
Směs osolíme a opepříme. Uvařený chřest si nakrájíme a přidáme na pánev společně s čerstvou petrželí a špenátem. Necháme ještě chvíli opéct. Servírujeme společně s masem.